Jubel besök hos diabetessköterskan!!!

Ja, jag lider av sockersjuka…eller Typ2 diabetes som det så fint heter nuförtiden!! Den här diagnosen fick jag här i april, av doktorn på Företagshälsovården. Hon började föreslå någon form att medicinering och jag bara: ”NEJ, NEJ NEJ, Här skall INTE ätas några piller…det här skall springas och motioneras bort, tillsammans med rätt kost” Jag hade googlat tidigre och läst på och kommit fram till att ju mindre man väger, ju lägre blodsocker. Och doktorn bara:” Jaa, OK!! Du får 1/2 år på dej att visa att du klarar detta” Jag bara: TACK!!!! 🙂 🙂 🙂  Eftersom den här sjukdomen är ärftligt betingad hos mej, min pappa hade den, hans mamma och hans mommo hade oxå sockersjuka…så man vet ju inte det kan hända att man får börja popsa piller iaf., men inte utan att ha försökt utan först. För den kan försvinna, åt vissa för alltid och åt somliga kan den ändå komma tillbaka senare.

I dag var jag hos diabetessköterskan för första gången, det var trevligt på alla sätt och vis. Hon berättade en massa om Diabetes typ2, om kostvanorna m.m. Jag är nu lycklig innehavare av en alldeles egen blodsockermätare. Som jag förövrigt genast testade när jag kom hem sen. Det här att sticka sig själv kändes lite kusligt, men det gick faktiskt bra, inget problem alls.                                                                                                                                            Sen började vi mäta midjemåttet, ta vikten och blodsockret och det var här som den riktiga jubelfesten kom i gång!!! För vet ni vad?? Mina ansträngningar hade gett resultat!! Vikten hade gått ner med 6 kg. sen jag var hos företagshälsovårdaren i mars!! 🙂 🙂 🙂 Midjemåttet hade snört ihop rejält, det är inom dom gröna och tillåtna ramarna….och sist men inte minst blodsockret var 5,6!!! DET NI…!! Gissa om man är lycklig och nöjd nu och gissa hur mycket det sporrar en att fortsätta!! Ännu har jag 3 kg. kvar till min målvikt som jag har satt upp för tillfället!!

 

Annonser

4 reaktioner till “Jubel besök hos diabetessköterskan!!!

  1. Bra jobbat Carola, går själv hos diabetesköterska och de preppar en till tusen. Min mor hade diabetes 2 också och det vill inte jag ha om jag bara kan undvika det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s